ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentPantlån istället för SMS-lån med betalningsanmärkning

Pantlån istället för SMS-lån med betalningsanmärkning

Pantlån istället för SMS-lån med betalningsanmärkning

Om du har fått en betalningsanmärkning från ett tidigare SMS-lån kan du fortfarande låna ta ett pantlån på en pantbank. På pantbanken kan du låna pengarna i upp till fyra månader och ränta på ett pantlån är omkring 40% vilket kan jämföras med en del SMS-lån som har räntor långt över 1000%.

För att kunna ta ett lån på en pantbank måste du kunna pantsätta en fysisk sak som är ett värde, är lätt att värdera för pantbanken och går lätt att sälja. De vanligaste föremånen som pantsätts på en pantbank är:

Genom att ta ett lån på en pantbank istället för ett dyrt SMS-lån på flera tusen procents ränta kan du låna pengarna långre tid till lägre kostnad.

Risker med att ta lån på en pantbank

Risker med att ta lån på en pantbank

Om du inte vet att du kommer kunna betala tillbaka ditt lån till pantbanken finns det två alternativ för dig.

Antingen kan du låta lånet förfalla vilket innebär att pantbanken säljer ditt pantsatta föremål och eventuell vinst pantbanken gör på försäljningen tillfaller dig. Om du pantsatt ett guldsmycke finns det stora möjligheter att du får 10-20% till i förhållande till vad du lånat. Detta beror på att pantbanken ger dig ett lägre guldpris än vad marknaden håller eftersom guldpriset kan svänga en del under tiden du lånar pengarna. Du kan naturligtvis även sälja guldet direkt till en guldsmed vilken ofta ger lite mer pengar.

Om du vill kan du också förlänga ditt lån på pantbanken efter att lånetiden gått ut. För att kunna göra detta måste du erlägga förfallen räntan på ditt pantlån.


Meny - Sms lånet
Till förstasidan på www.sms-lanet.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter